Ystävänpäivä

Ystävä

Ystävänpäiväkorteista.

Tammikuu ja tämä vuosi alkoi ystävänpäiväkorteilla. Mietin, että teen kortit hyvissä ajoin ja se olikin helppoa, koska olin kuvannut suunnittelemani kortit jo vuosi sitten! Tartuin siis innolla hiireen, koska tämä osa työtäni on juuri se osa, josta eniten nautin. Se, kun saa luoda uutta ja itsekin yllättyä siinä tehdessä.

Yllätyin totisesti! Kävi nimittäin niin, että ystävänpäiväkorteiksi ei päätynyt yhtäkään niistä korteista, joita siihen alunperin suunnittelin! Yhtäkkiä tajusin siinä tehdessäni, että tekstit eivät istuneet kuvaan, kuvat eivät rajautuneet hyvin mistään kohtaa ja kuvankäsittelyohjelmakin temppuili sen verran, että alkoi jo mennä maku koko touhuun. 

Yhtäkkiä tajusin mistä kiikasti - kuvat olivat väärät! Olin alitajuisesti päätymässä tekemään jotain sellaista, joka sopi ystävänpäivän teemaan niin väreiltään kuin näöltäänkin, mutta silti tuntuivat jotenkin vääriltä. Olin vuoden ajan ajatellut, että tässä on ystävänpäiväkortit valmiiksi kuvattuina - mutta ei ollutkaan!

Olin jotenkin kummallisesti päätynyt tekemään pinkkiä ja sievää, vaikka oikeasti tekemiseni on ihan kaikkea muuta.

Hetkeksi mieli tyhjeni ja mietin jo, että josko saan ystävänpäiväksi kortteja ollenkaan tehtyä! Sitten muistin. Vuosi sitten suunnittelin valmiiksi myös sarjan, joka kantoi nimeä Mies. Mies-sarjan ajatus oli, että se oli suunnattu miehille. Olen kokenut, että miehelle on vaikea löytää korttia - varsinkaan sellaista, jossa olisi syvällistä sanomaa ja suoraa tekstiä. Ihan kuin kaikki maailman kortit olisi suunniteltu naista ajatellen.

Reppu

Muistin siis Mies-kortit. Korttien alkuperäiset tekstit oli miesten kanssa mietityt, miehelle suunnatut. Valitsin Mies-korttien kuvista ystävänpäiväkorteiksi sopivimmat ja valitsin niihin uudet tekstit, jotka sopisivat paremmin ystävänpäivän henkeen. Kun sain sarjan valmiiksi niin tiesin, että juuri näin tämän pitikin mennä! Nämä ystävänpäiväkortit kertovat luonnon ystävyydestä ja ystävyydestä luontoon. Nämä kortit sopivat niin miehelle kuin naiselle, ikään katsomatta. Niissä ei ole yhtään pinkkiä eikä hattaraa ja tiedän, että tämän piti mennä juuri näin!

Nuotio

Joskus sitä lähtee huomaamatta, tiedostamatta polulle, joka ei tunnu omalta. Silloin pitää muistaa kuunnella itseä ja todeta, että tämä tie on väärä. Se voi olla vaikka ystävänpäiväkortit tai sitten jokin muu asia elämässä, isokin. Monesti mutkan kautta lopputulos ja oikea tie näyttäytyy entistäkin selvempänä.

Miehet, tekin saatte vielä korttinne. Jopa niitä aiemmin suunniteltuja paremmat!

Hyvää Ystävänpäivää!