Tuntuuko sinusta vaikealta ottaa kiinnostavaa valokuvaa?

Mitkä ovat sinun haasteesi valokuvauksessa? Haluaisitko oppia ottamaan kiinnostavia kuvia?

Parikymmentä vuotta sitten järjestettiin peruskoulussani valokuvauskurssi. Muistan itse rakennetun neulanreikäkameran ja auringon, joka lämmitti selkää, kun odotimme kuvan muodostumista paperille. Muistan pimiön tuoksut ja värit - pinsetit, joilla lilluteltiin kehittyvää valokuvaa nesteessä ja pyykkipojat, joilla kehitetyt kuvat ripustettiin kuivumaan narulle.

Kursilla ymmärsin valokuvauksen merkitsevän minulle jotain erityistä, mutta en tuolloin vielä tiennyt, että tuo pieni kurssi tulisi määrittelemään pysyvästi elämäni suuntaa ja muuttamaan tapaani ajatella ja katsoa maailmaa.

Kurssilla aloin nähdä maailman valokuvaajan silmin. 

Valokuvaajan silmin maailma näyttäytyy monin tavoin uutena. Jos olet kokenut saman oivalluksen, niin tiedät varmasti mistä puhun!

Hahmotat kokonaisuuksia ja löydät kokonaisuuksista yksityiskohtia. Osaat nähdä valon ja varjon merkityksen, huomaat erilaisia muotoja, näet kauneutta pienissäkin asioissa. Näet maailman valokuvina.

lapset laiturilla

Tuntuuko sinusta vaikealta ottaa kiinnostavaa kuvaa?

Haluan auttaa sinua haasteissa, joita sinulla liittyy valokuvaukseen.

Et ehkä ole maailman taitavin kameran teknisten asioiden kanssa, mutta älä säikähdä - en ole minäkään! Siitä huolimatta olen kuvannut enemmän tai vähemmän työkseni yli 10 vuotta!

Valokuvaaminen on nimittäin paljon muutakin kuin teknistä osaamista – ja sellaisissa asioissa minä voin auttaa sinua! 

Minullakaan ei jokainen kuva onnistu, vaan joskus saan aikaan hyvinkin käyttökelvotonta materiaalia. Kannustan sinua yrittämään rohkeasti! Paraskin valokuvaaja epäonnistuu joskus, se on tärkeää muistaa! On myös tärkeää uskaltaa kokeilla rohkeasti ja oppia tekemisen kautta. Kun itse opettelee, niin ei virheen tullessa tarvitse toista ihmistä korjaamaan virhettä, vaan voi itse korjata virheensä ja samalla oppia siitä.

haluaisitko oppia ottamaan kiinnostavia kuvia

Tulen täällä blogissa kertomaan sinulle valokuvaamiseen liittyviä vinkkejä, näkökulmia ja konkreettista tietoa.

Kannustan sinua kuvaamaan vapaasti juuri sellaisia kuvia, kuin sinusta tuntuu hyvältä. Lupaan kuitenkin, että saat vinkeistäni uusia näkökulmia, joiden avulla teet kuvauskokemuksesta entistäkin paremman! Lupaan, että vinkkieni jälkeen uskallat ottaa enemmän riskejä valokuvauksessa ja huomaat, että valokuvaaminen on hauskanpitoa, eikä ollenkaan vakava asia!

Syntyvätkö toiset ihmiset valokuvaajiksi ja toiset eivät? Lue aikaisempi kirjoitukseni aiheesta.