Kuinka olla cool?

Muistatko, kun aiemmin kirjoitin, että toisinaan pelkään olevani pettymys?

Tekstin julkaisemisen jälkeen olen huomannut ihmisten käytöksen muuttuneen. Olen huomannut ihmisten olevan minua kohtaan jotenkin erityisen helliä. 

Se on tuntunut hieman oudolta, mutta tietenkin myös mukavalta. Vähän nolottavaltakin. Mietin, miksi ihmiset käyttäytyvät aiempaa hellemmin minua kohtaan?

Oletko koskaan huomannut samaa?

Olet avoin, rehellinen tunteistasi, peloistasi, toiveistasi ja yhtäkkiä huomaatkin ihmisten ja maailman muuttuneen hellemmäksi sinua kohtaan? Tuntuu hyvältä, mutta nolottaako myös? Pelkäätkö, että ihmiset ajattelevat sinun vain kerjänneen sääliä?

Ehkä sinunkin on vaikea ottaa vastaan hyvää ja luottaa, että olet kaiken sen hyvän arvoinen?

kärpässieni metsä

Ihmettelin ihmisten lempeyttä tekstin julkaisemisen jälkeen.

Se tuntui läheisten ystävien seurassa, tuttujen ja jopa tuntemattomien kanssa. Ihmiset tuntuivat välittäviltä ja ottivat minut vastaan avoimemmin. 

Vai oliko käynytkin niin, että kirjoitukseni oli herättänyt lempeyden itseäni kohtaan?

Useimmiten vaikeiden tunteiden sanoittaminen ja ääneen sanominen herättää tunteiden kirjon.

Ensin pelottaa, sitten nolottaa ja lopulta yleensä helpottaa, koska ymmärtää, ettei suinkaan ole tunteidensa kanssa niin uniikki, kuin vaikeina hetkinä luulee olevansa.

Tälläkin kertaa kävi niin. Olin avannut vaikean asian, saanut vertaistukea ja rohkeutta luottaa siihen, että riitän sellaisena, kuin olen. Ehkä tunteiden ääneen sanomisen ja vertaistuen saamisen jälkeen vasta huomasinkin lempeyden ihmisten katseissa. 

Hyväksynnän.

Eilen juttelin aiheesta ystäväni kanssa.

Hän koki olevansa pettymys ihmisille, koska hän ei omien sanojensa mukaan "ole lopulta sellainen ihminen, kuin minun oletetaan ennakkoon olevan". Tunnistan tunteen oikein hyvin. Sen tunteen, kun ei tunnekaan olevansa jotenkin tarpeeksi viileä sillä coolius-asteella, kuin pitäisi olla.

Oikeasti ei tietenkään pidä olla yhtään mitään.

Jos sinä et ole tarpeeksi cool jonkin tietyn ihmisen tai ryhmän mielestä, niin silloin he eivät ole ne ihmiset, jotka ovat tällä pallolla olemassa juuri sinua varten. Sinua varten ovat ne ihmiset, joille olet riittävän cool sellaisena, kuin minäkin päivänä satut olemaan. Olet cool olemalla itsevarmasti juuri sellainen kuin olet. Coolius on itsevarmuutta, ystävällisyyttä, empatiaa ja välittämistä.

Olet cool siksi, että olet juuri sinä!

Uskallathan luottaa - sinä riität.

 

Olenko pettymys? Lue aiempi kirjoitukseni aiheesta.