Jälleenmyyjätarina - Noora Tammi / Ekomama

Tässä juttusarjassa tutustutaan Rilla Tervonen -tuotteiden jälleenmyyjiin. 

noora tammi

Tänään pääsemme tutustumaan ekokampaamo Ekomaman ihanaan Nooraan, jolle tärkeitä asioita elämässä ovat aitous, luonto ja hyvän tekeminen oman työn kautta.  

ekomama turku

Eikö vain ole mielenkiintoista, miten elämä kuljettaa?

Palaset loksahtelevat paikoilleen ja asiat johtavat toiseen - yhtäkkiä huomaakin löytäneensä elämäänsä jotain aivan uutta. Jonkin uuden suunnan, asian tai ihmisen, jonka suhteen kaikki tuntuu vielä vieraalta, mutta kummasti tutulta. 

Siltä on tuntunut yhteistyöni Nooran kanssa ja siltä Noorasta tuntui varmasti, kun hän päätti vuonna 2014 suunnata katseensa kohti ekologisempaa yrittämistä. 

“Minulla on Turussa ekokampaamo nimeltä Ekomama. Ekokampaamoni on syntynyt halusta ja palosta tehdä maailmasta parempi paikka.  Kouluttauduin parturi-kampaajaksi, enkä silloin 16-vuotiaani tiennyt vielä mihin ryhdyin. Pikkuhiljaa vahvistui haaveeni tehdä asioita luonnollisemmin. Haaveeni tuntuivat aluksi todella suurelta, mutta tiesin mihin tähtäisin: puhtaaseen työympäristöön, rauhalliseen tilaan ja työhön, jota arvostaisin täydestä sydämestäni. 

Luonto on aina ollut tärkein voimavarani ja siksi en halua satuttaa luontoa omilla valinnoillani.”

noora tammi ekomama turku

Ekomama käynnisti myös vuonna 2015 ekokampaamokoulutuksen Tampereen seudun ammattiopistolla Tredulla Tampereella.  Nooran voi tavata siis kouluttamasta uusia ekokampaajia, mutta pääasiassa hän työskentelee omalla kampaamollaan Turussa. 

“Nyt vuonna 2019 olen onnellinen. Minulla on ihania asiakkaita – nuoria, vanhempia, vauvoja ja perheitä.  Kaunein asiakkaalta saatu palaute tulee sydämestä: `Kukaan ei ole koskaan kehunut minua tai minun omaa hiusväriäni.´Olen aidosti sitä mieltä, että ihminen on kaunis juuri omanlaisenaan. Juuri sellaisena, kuin on.“

vanamo postikortti leikatut letit

Nooran kauniissa kampaamossa on myynnissä myös postikortteja. 

“Löysin korttisi sattumalta netistä, kun jokin kuva veti puoleensa. Kärpässieni muistaakseni ja sen sanoma – Uskalla olla ihana. Rakastan visualistina kauniita asioita ja se on isoin syy, miksi korttisi päätyivät minulle. Kortteihin tarttuvat herkät asiakkaani. He näkevät niiden läpi. 

Rakas ulkomailla asuva ystäväni totesi, että tietty! Tietysti sinulla on myynnissä just ne kortit! Tuntui, että palaset loksahtivat taas kohdilleen ihan itsestään!” 

Kiitos haastattelusta ja luottamuksesta Noora! Olet rohkea ja inspiroiva.

Nooran työstä kumpuaa vilpitön ilo ja luottamus omaan työhön. Laitan tähän vielä viimeiseksi lauseen, joka kertoo kaiken Nooran arvostuksesta omaa työtä kohtaan: 

“Tämä vain on sydänjuttu.

Peruutusvaihdetta en kaipaa!” 

 

Teksti: Rilla Tervonen
Kuvat: Noora Tammi

 

Ekomama 

Noora Tammi

0400 931 385

Koulukatu 3, Turku

www.ekomama.fi

www.instagram.com/noora.tammi

www.facebook.com/ekomamaturku

 

Minna Arohonka Pappilan Sunday Shop

Tutustu myös aiemmin julkaistuun Jälleenmyyjätarinaan, jossa esittelyssä Minna Arohonka ja Pappilan Sunday Shop Iittalassa!