Jälleenmyyjätarina - Minna Arohonka / Pappilan Sunday Shop

Tässä juttusarjassa tutustutaan Rilla Tervonen -tuotteiden jälleenmyyjiin.

minna arohonka pappilan sunday shop

Tänään pääsemme tutustumaan Minnaan, joka pyörittää Iittalassa kotinsa pihapiirissä hurmaavaa Pappilan Sunday Shop-yritystään. 

Ihastuttava totisesti on Minnan puoti ja vanhan pappilan pihapiiri taidepuutarhoineen! 

iittalassa taidepuutarha

“Perustin yritykseni jo 10 vuotta sitten, kun asuimme perheemme kanssa toisella paikkakunnalla. Tuolloin valmistuin sisustussuunnittelijaksi, mutta Iittalaan muuton jälkeen yritys jäi pöytälaatikkoon vuosiksi, kun keskityimme kunnostamaan uutta kotiamme, Iittalan vanhaa pappilaa. Valmistuessani maisemasuunnittelijaksi/hortonomiksi tuli ajatus yhdistää nämä kaksi ammattia. Se työ on nyt aloitettu Pappilan Sunday Shopin muodossa!”

taidepuutarha iittalassa

Minna arvostaa työssään erityisesti vapautta ja tapaamisia samanhenkisten ihmisten kanssa. 

 “Avasin pihapiiriimme kuuluvaan väentupaan Pappilan Sunday Shop-puodin melkeinpä puolivahingossa!  Väentuvan tilat ja puodin tarjonta ovat kehittyneet ja kasvaneet itsestään, vähitellen. Muutos ja vapaus tekemisessä kiehtoo minua ja saa mielenkiinnon pysymään yllä. On ihana tavata työssä kierrätyksestä, vanhoista huonekaluista, taiteesta ja puutarhanhoidosta kiinnostuneita ihmisiä. 

frenchic paint maalit

“Olen aina maalannut paljon – niin sisustusmaalausta ja huonekaluja, kuin omaa taidettakin. Käsillä tekeminen ja värit tuntuvat minulle luontaisilta ja läheisiltä. Samalla se on väylä hyvän olon tunteeseen. Puoti ja Frenchic Paint ovat totaalisesti vieneet mennessään!” 

Iittala on suloinen kesäpaikkakunta, joten myös Pappilan Sunday Shop pihapiireineen on auki kesäaikaan sekä tilauksesta ja maalauskursseilla talvikaudella.

kanoja pihalla

Minna on korttieni ensimmäinen jälleenmyyjä ja olenkin päässyt vierailemaan jo useamman kerran Iittalassa.

Ensimmäisen kerran vierailin Pappilan Sunday Shopissa juuri kesäaikaan, kun luonto oli kauneimmillaan 

Pihapuiden oksilta roikkui riippukeinuja, joissa saattoi lekotella jäätelöä syödessään ja katsella, kun kanat kuopsuttivat pihamaalla. Kanat ovat muuten jotenkin huvittavia tapauksia! Kanojen seurassa ei voi olla kovin vakavasti tai pönöttää, vaan väkisin meinaa suupielet kaartua kohti korvia! Hyvä mieli ei kuitenkaan suinkaan rajoitu pelkästään kanoihin, vaan kaikesta pappilan pihapiirissä huokuu leppoisuus ja aito läsnäolo. 

postikortit telineessä

Törmäsin kortteihisi aivan aluksi erässä joulutapahtumassa. Tunnelmaltaan kortit sopivat hyvin puotiini ja pidän tärkeänä, että saan tarjota kotimaisia tuotteita asiakkailleni. Kotimaisten pienyrittäjien tuotteissa onkin parasta, kun saa tutustua tuotteen takana yrittäjään ja kuulla tarinan tuotteen takaa. 

Palaute korteista on ollut pelkästään positiivista ja korteillesi onkin jo muodostunut vakiostajia. Kortit ovat myös turisteille oikein mieluisia!” 

Kiitos Minna kauniista sanoistasi ja onnea upealle yrityksellesi myös tulevaisuudessa!  

On helppo yhtyä tähän Minnan asiakkaaltaan saamaan palautteeseen: 

"Olipa hyvä, että löysimme tänne - tämähän on varsinainen helmi!"

 

Teksti: Rilla Tervonen

Kuvat: Minna Arohonka ja Rilla Tervonen

pappilan sunday shop iittalassa

Pappilan Sunday Shop

Frenchic Paint ® 

Minna Arohonka
+358 40 5198477
Vehkosuontie 13

14500 Iittala, Finland

www.pappilansundayshop.com

www.instagram.com/pappilan_sunday_shop

www.facebook.com/pappilansundayshop