5 syytä, miksi itsestä kannattaa puhua vain kauniita asioita

1. Uskot kaiken sen, mitä puhut itsellesi itsestäsi.

Tämä on totta. On väliä, miten puhut peilille itsestäsi. Älä sano mitään, jos ei ole positiivista sanottavaa. Ymmärrätkö mitä tarkoitan? On kyse kunnioituksesta ihmistä kohtaan. Ihmistä ja tunteita tulee kunnioittaa. Niin ymmärrämme toimia yleensä toisten ihmisten kohdalla, koska emme halua loukata, mutta miksi emme muista toimia niin itseämme kohtaan?

Puhu peilille vain kauniita asioita itsestäsi. Sinä uskot kaiken sen, mitä sanot itsellesi. 

2. Tapa jolla puhut itsestäsi on myös se arvo, jonka annat itsestäsi muille.

Jos puhut itsestäsi kritisoivasti tai alentuvasti, niin sellaisena sinut tunnetaan. Saako sinua kohdella alentavasti? Ei tietenkään saa! Miksi sitten itse kohtelisit itseäsi niin? Millaisessa seurassa voit hyvin? Kritisoivassa ja alentavassa seurassa? Millaista seuraa haluat itse olla läheisillesi? Millaisen kuvan haluat itsestäsi antaa? Puhu ääneen niistä kohdista ja asioista itsessäsi, joista erityisesti pidät.

3. Sinä olet esikuva.

Jokainen meistä on esikuva jollekin ihmiselle. Pomona alaiselle, työkaverina toiselle, ystävänä ystävälle, vanhempana lapselle. Muistathan, että lapset oppivat matkimalla? Mitä haluat hänen oppivan? Älä puhu itsestäsi tai vartalostasi rumasti lasten kuullen. Haluatko lapsesi oppivan puhumaan itsestään rumasti vai kauniisti? Sinä olet lapsesi suurin esikuva.

4. Kun mieli uskoo jotain, niin keho uskoo myös.

Oletko huomannut, että kriittisen tai negatiivisen ihmisen seurassa tunnet itsesi uupuneeksi? Jopa fyysisesti. Oletko ajatellut, miten itsekriittisyys ja negatiivinen ajattelu omasta itsestä vaikuttaa fyysiseen oloosi?

Minä olen huomannut, että ei se kovin kannustavasti vaikuta. Negatiivisten ajatusten ollessa valloillaan saattaa fyysinenkin olo heittää häränpyllyä.

Negatiivisten ajatusten ja toimintamallien muuttaminen positiivisempaan suuntaan vaatii paljon työtä. Suuri osa toiminnastamme kun on kaukaa lähtevää ja istuu niin syvässä, että emme aina edes huomaa negatiivisten käytösmallien olemassaoloa. Tärkeintä on herätä ymmärtämään - ja tehdä muutos positiivisen ajattelun suuntaan! Askel kerrallaan.

Asiat eivät toki ole niin yksinkertaisia. Kaikki tämänhetkinen tapamme toimia on peräisin jostain. Itsekriittisyyteen ja ulkonäköpaineisiin vaikuttaa ympäristö, elämäntilanne, mennyt elämä, seura. On hyvä tarkastella mistä negatiivinen ajattelu kumpuaa. 

5. Luot positiviista ilmapiiriä.

Haluatko jutella ystäväsi negatiivisista puolista ilta toisensa perään? Haluatko ruotia hänen vartalonsa ongelmakohtia ja miettiä miten häntä kannustaisit? Eikö se ole aika väsyttävää? Millaista ilmapiiriä sinä haluat jakaa ympärillesi? Millaisen muiston sinä haluat itsestäsi ja seurastasi jättää?

Seura vaikuttaa paljon niihin paineisiin, joita tunnemme itseämme kohtaan. Olen itse huomannut, että tunnen suurinta painetta ulkoisesta olemuksestani silloin, kun seuralaisteni puheet keskittyvät ulkoisiin asioihin tai kehon ongelmakohtiin. Seuran ulkoisella olemuksella ei ole merkitystä ulkonäköpaineisiin. Seuran puheenaiheilla, itsekunnioituksella ja tavalla puhua itsestä taas on. Luulen, että ymmärrät mitä ajan takaa. Jos toinen on jatkuvan kriittinen itsestään, niin alkaa epäilyttää, että tuolla tavoinko hän puhuu minustakin selän takana? Omaan oloon ei vaikuta seuralaisten ulkonäkö, vaan miten he suhtautuvat itseensä.

Millaisessa seurassa voit hyvin? Millaisessa huonosti? Koetko tulevasi arvostelluksi?

Luo positiivista ja kannustavaa ilmapiiriä.

Puhu vain kauniita asioita itsestäsi.

kärpässieni postikortti